Suosikki tuotteeni Foodinilta + tuorepuuroresepti!
Alkuun mainittakoon ettei kirjoitus ole tehty kaupallisessa yhteistyössä vaikka niin voisi helposti kuvitella. Sain postaus idean seuraajieni innoittamana, kun saan satunnaisesti kyselyitä stooreissa vilahtavista Foodinin tuotteista. Foodinin tuotteita olen käyttänyt pitkään, jo ennen yhteistyömme alkua. Olen kiitollinen kun saan tehdä yhteistyötä yritysten kanssa, jonka arvot ovat kohdallaan, tuotteet laadukkaita sekä monipuolisia. Se kuitenkin mainittakoon että Foodin on yhteistyökumppanini ja tässä postauksesa näkyvät tuotteet on saatu.
Mitkä ovat suosikki tuotteeni Foodinilta?
Heti asiaan tietenkin! Tätä kysyttiin instagramissa ja voi että kun on vaikea vastata. Aloin rustaamaan lemppari tuotteita vastauksena instagram seuraajalleni , kunnes parin tuotteen sijaan olinkin laittanut listan about kaikista tuotteista joita kotoani löytyy. Helpolta kuulostava tehtävä olikin siis mahdottomuus. Heh!
Ensin ihastuin raakasuklaarouheeseen (dark 72%), sitten rakastuin kaakaonibseihin! Kaakaonibsejä tulee käytettyä jos ei päivittäin niin ainakin useana päivänä viikossa. Kaakaonibsit on kuorittuja ja rouhittuja kaakaopapuja. Niitä ei ole kypsennetty eli niissä on kaikki hyödylliset ravinteet vielä tallella. Kaakaopapu pitää sisällään lukuisia mineraaleja, kuten rautaa, sinkkiä, kuparia ja magnesiumia. Kaakaonibsit on toki raakasuklaarouheeseen verrattuna karvaamman makusia, koska raakasuklaarouheessa on mukana kaakaovoita ja se tekee tuotteen koostumukselta sekä maultaan suklaisen pehmeämmän. Siitä huolimatta olen jäänyt nibsien rouskuvaan rakenteeseen ja makuun koukkuun ja niitä tulee käytettyä pääsääntöisesti puuron- sekä smoothieiden päällisenä, jugurtissa sekä granolassa. Mikäli lisäät nibsejä itse tehtyyn granolaa/mysliin, niin lisääthän vasta kun granola on täysin jäähtynyt.
Toisena mainittakoon Foodinin Agavesiirappi. Käytän tätä tuotetta happamien marjojen päälle tuomaan makeutta, banaanilettujen päällisenä, puurossa tai muutoin kun haluan tehdä jostain makeasta syötävästä astetta herkumman. Okei myönnän! Olen myös joskus saattanut makeahimoissani kauhaista tätä lusikallisen suoraan suuhun. Meillä ei juuri valkoista sokeria löydy joten Agavesiirappi on mun valinta makeutukselle. Toki sokeri on aina sokeria, mutta esimerkiksi valkoiseen sokeriin tai hunaajan verrattuna Agavella on pienempi glykeeminen indeksi. Glukeeminen indeksi kuvaa ruoka-aineen imeytyvien hiilihydraattien aiheuttamaa vaikutusta verensokerissa. Mitä suurempi glykeeminen indeksi sen radikaalimmin veresokeri kohoaa. Agave on siis tästä näkökulmasta hitusen parempi vaihtoehto.
Mausteet Foodin on lanseerannut vasta hetki sitten ja nämä oli kauan odotettu tuotesarja. On ihanaa kun maustepurkit ovat isompia kuin kaupoissa olevat ja sen lisäksi ne on sairaan nättejä. Ei haittaa vaikka näkyy hyllyllä. Vaikka kaikkia mausteita kuluu, mun top kolmonen niistä on lakritsijauhe, inkiväärijauhe ja vaniljajauhe. Käsisydämellä Foodinin lakritsijauhe on PARASTA IKINÄ. Sen parempaa en ole koskaan maistanut. Kuivatut hedelmä dibattuna lakritsijauheeseen tai leivonta kyseisestä tuotteesta niin nam! Toimii myös ihan puuron tai jugurtinkin päällä, testattu on! 😀 Inkiväärijauhe on ihanaa. Se toimii niin makeassa kuin suolaisessa ruuanlaitossa. Vaikka ylivoimaisesti eniten sitä menee smoothien ja tuorepuurojen joukkoon, löytää se tiensä usein myös kanaruokien maustamiseen. Se mikä tekee juuri tästä vaniljajauheesta hyvän on se, että tässä tuotteessa ei ole lisättyä sokeria eli myös tätä vaniljaa voi heittää smoothien ja puurojen sekaan.
Ollaan tässäkin täysin rehellisiä, en voinut alkuun sietää kookosvettä. Nyt mun keho suorastaan himoitsee sitä. Toki oon muutenkin vähän hidas lämpeämään uusille jutuille, mutta tähän on lämmetty ja täysillä! Superkylmä kookosvesi saunassa tai hikisen treenin päätteeksi on jotain parhautta! Oikeasti oikeasti paljon treenaavana mä olen huomannut myös oikeeta vaikutusta nesteyttäjänä. Mulla on päiviä (tai oli ennen koronaa) kun teen oman treenin ja sen lisäksi ohjaan superhikisiä tunteja kuten sispyöräilyä. Se hien määrä ja jano on jotain, mitä edes tavallinen vesi ei tyydytä vaikka joisi kuinka vettä. Olen huomannut merkittävän eron juotuani kookosvettä, tuntuu että keho nesteytyy paremmin kookosveden sisältämien elektrolyyttien vuoksi.
Tämä seuraava asia on luokkaa ei ehkä pitäisi sanoa ääneen. Koska mä olen huono olemaan hiljaa, kerron sen kuitenkin. Kookosvesi on myös krapuloiden pelastaja! Varmasti samaisten elektrolyyttien vuoksi. Mä kärsin siis järkyttävistä kankkusista ja oikeastaan ihan vain sen vuoksi en juuri käy paria kertaa vuodessa enempää viihteellä. Saatan saada krapulan ihan vain parista viinilasillisesta, uskomatonta mutta totta. Olen huomannut myös dagen eftereiden helpottuvan kun hörppii kookosvettä enne ja jälkeen illanistujaisten. Kuumalla kesäpäivällä olen myös tuunannut kookosvedestä ihania alkoholittomia kesädrinksuja sekoittamalla mansikka-kiivisosetta sekä tehnyt tuorepuuroja saadakseni kookoksen makua, ilman kookosmaidon kovaa rasvaa.
En olisi uskonut että kookoksesta on näin moneksi. Kookosamino on soijan kaltaista ja makukin on yllättävän vastaava. Kookosamino toimii käytännössä soijan kaltaisesti ja sopii ruuanlaittoon ja/tai kastikkeisiin täydellisesti. Käytän kookosaminoa monesti kanan marinoinnissa tai wokin maustamisessa. Kookosamino on soijaan verrattuna vähäsuolaisempi ja muutoinkin parempi vaihtoehto lapsille, joille ei suositella soijaa liiaksi syötävän. Tämä tuote ei muuten maistu yhtään kookokselta jos sitä mietit!
Oliiviöljy on tuote joka löytää tiensä tilaukseen joka ikinen kerta. Osassa oliiviöljyjä on kitkerä loppumaku ja ei siksi sovellu juuri paistamisen lisäksi muuhun. Tämä öljy on mielestäni lempeä ja monivivahteinen, juuri sellainen mikä sopii syötäväksi myös sellaisenaan esimerkiksi salaatinkastikkeena.
Viimeisimpänä mutta ei todellakaan vähäisimpänä on Pohjolan marjat- jauhe. Viimeksi pohjolanmarjat pelasti mun aamun kun marjat oli loppu ja lautasella olisi ollut pelkkää puuroa. Ruokalusikallinen jauhetta puuroon ja näin saatiin marjapuuro. 1rkl jauhetta vastaa noin 1dl marjoja. Pohjolan marjoissa on seitsemää eri kylmäkuivattua marjajauhetta sekä lisättyjä maitohappobakteereja. Jauhe sopii täydellisesti puuron, jugurtin, tuorepuuron, chiapuddingin tai smoothien sekaan. Uskon että toimii myös leivonnassa, mutta sitä en ole itse vielä testannut. Mainittakoon että tämä tuote on muuten täysin kotimainen!
On niin paljon monia muita joita haluisin nostaa, kuten viherjauhe, sitruunamehu, riisijauho (josta tulee muuten paras gluteeniton vispipuuro), cashewtahna, kollageenipatukat, suklaat, pähkinät, kvinoa ja linssit) ym. Sun ei auta kun testata ja kuokuttua itse!
Tässä vielä tuorepuuron ohje jota tein muutama päivä takaperin sekä hyvä yleinen runko tuorepuuron valmistukseen:
Tuorepuuron runko (yhdelle)
1dl kaurahiutaleita
1rkl chiansiemen
1dl maustamatonta jugurttia
n. 2dl nestettä (kaura-, riisi, manteli tai lehmänmaito, kookosvesi/maito, mehu tai mehukeitto, smoothie tai vesi)
+ maustaminen
1 rkl Pohjolan marjat (Foodin)
1rkl Sitruunamehu (Foodin)
1dl mustikoita
1/3 tl kardemumma
+ päälliset
Banaanisiivuja, kiiviä, cashewpähkinöitä, kookoshiutaletta sekä tietenkin lemppareita eli kaakaonibsejä.
Tuorepuuroa tehtäessä kannattaa massaa ajoittain sekoitella, jotta chiansiemenet eivät kiinnity toisiinsa. Nesteen määrä myös vaihtelee riippuen siitä pidätkö kiinteämmästä vai löysemmästä puurosta. Itse lisään imeytymisen myötä lisää nestettä, koska pidän löysemmästä puurosta.
Mikäli et ole vielä huomannut niin instagramissa on parhaillaan käynnissä ARVONTA josta voit voittaa 50€ ARVOISEN LAHJAKORTIN FOODININ VERKKOKAUPPAAN! Suuntaa siis TÄSTÄ arvontaan ja käy ihmeessä osallistumassa. Mikäli teillä herää kysymyksiä tuotteisiin liittyen niin kysykää ihmeessä. Mikäli haluat ostoksille Foodinin verkkokauppaan niin pääset suoraan klikkaamalla TÄSTÄ! Muutoin ihanaa perjantaita ja viikonloppua! <3
-Kiira
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!