Yrittäjäksi ryhtyminen & vinkkejä yrittäjyyteen
Tiedän että mun lukijoissa on jonkin verran ihmisiä, jotka haluavat tulevaisuudessa työskennellä liikunta-alalla. Jo näin alkuun tiedoksi, että liikunta-alalla on vain hyvin vähän kokopäiväisiä, palkallisia työpaikkoja. Siksi kannattaa jo henkisesti valmistautua ajatukseen yrittäjäksi ryhtymisestä. Tässä kirjoituksessa raotan hieman mun taivalta palkallisesta yrittäjäksi ja annan vinkkejä siihen, miten aloittaa liikunta-alan yrittäjyys!
Vaikka liikunta-ala ei suoraan sinua kiinnostaisikaan niin jatka ihmeessä lukemista, sillä konkreettiset vinkit pätee myös minkä tahansa alan yrittämiseen ja liiketoiminnan aloittamiseen. Koska on helpompi kirjoittaa omaan elämään peilaten, käytän kuitenkin esimerkkeinä liikunta-alaa ja valmentamiseksi ryhtymisestä ammatinharjoittajana.

Syyskuun viides päivä oli se päivä, kun rekisteröin toiminimeni kaupparekisteriin ja ryhdyin yrittäjäksi. Tämä päivä sattui hauskasti olemaan juuri yrittäjien päivä. Niin kuin yllä mainitsin, liikunta-alalla on hyvin vähän täysi-päiväisiä työpaikkoja, sillä usein työnkuva koostuu erilaisista alan tehtävistä, jotka usein myös sijoittuvat eri paikkoihin. On sanomattakin selvää että harva pystyy ohjaamaan fyysisiä jumppatunteja 40h viikossa ansaitakseen saman kuukausipalkan kun palkallisessa työssä. Tämän vuoksi työtehtävät ovat usein monipuolisia ja vaatii myös kouluttautumista, mikäli uneksii elättävänsä itsensä liikunta-alalla. Liikunta-alan palkkaus on vaihtelevaa ja mielestäni alihinnoiteltua työnkuvaan ja fyysisyyteen nähden. Tämän vuoksi moni tekee alan työtehtäviä sivutoimisena tai toisen työn ohella. Lisäksi vain harvoin itse suunnittelusta saa palkkaa ja se tehdäänkin omalla ajalla.
Itse kouluttauduin liikuntaneuvojaksi Liikuntakeskus Pajulahdessa, josta valmistuin noin 4 vuotta sitten. Aloitin työt jo ennen valmistumistani ja pääsin osa-aikaiseksi yritykseen, jossa pääsin ohjaamaan ryhmäliikuntaa sekä täyttämään tunteja kuntosalin asiakaspalvelussa elättääkseni itseni. Valmistuttuani koulusta siirryin vakituiseen ja täysipäiväiseen (40h/vko) kyseiselle salille. Noin vuoden jälkeen sain uuden työmahdollisuuden ja päädyin kuntokeskusvastaavaksi kuntokeskus Motivukseen. Vinkkinä kuntokeskukset ovat siis hyvä vaihtoehto, mikäli haluat työskennellä täysipäiväisenä alalla. Hyvänä lisänä niissä on se, että todennäköisesti pääset tekemään myös monipuolisia tehtäviä osaamisesi mukaan.
Kuntokeskusten vakipaikat ovat kuitenkin hyvin harvinaisia, sillä vaihtuvuus on yleensä pientä ja paikat valitaan usein yrityksen sisältä. Mikäli en olisi ollut niin onnekas ja saanut näitä kahta mahdollisuutta olisin todennäköisesti perustanut yritykseni jo paljon aikaisemmin. Kuntokeskus on kuitenkin helppo ja turvallinen tapa aloittaa, saada itsevarmuutta ja kartoittaa sitä mikä itseä erityisesti kiinnostaa. Työtä tehdessä oppii itsestä ja omista toimintatavoista, siinä missä asiakkaan kohtaamista ja konkreettista ohjaustakin.

Kuntokeskuksessa työskentelyn edut
- Aloittaessa kuntokeskuksessa taloudellinen turva on parempi. Todennäköisesti keskuksella on jo valmiita asiakkaita tai asiakas liidejä (eli kontakteja). Tämä tarkoittaa sitä että asiakashankinta on helpompaa ja pääset nopeammin alkuun.
- Kuntokeskuksessa sinut todennäköisemmin myös löydetään helpommin ja keskus markkinoi palveluita puolestasi.
- Työskentely on helppoa ja yksinkertaista. Yritys hoitaa sinun puolesta käytännössä kaiken (laskutus, vakuutukset yms.) ja sinun tarvitsee parhaimmassa tapauksessa vain kontaktoida asiakas, päättää aloituspäivämäärä ja aloittaa konkreettinen valmennus.
- Saat valmiin kaavan miten toimia, esimerkiksi kontaktoidessa asiakkaita, tehdessä ravinto-ohjelmia tai muita valmiita yrityksen malleja yms. Tämä tuo myös turvaa työn alkutaipaleella.
- Joissakin tapauksissa/paikoissa kontaktoinnista ja suunnittelusta maksetaan palkkaa.
- Tavoitat mahdollisesti laajemmalta kirjolta potentiaalisia asiakkaita.
- Kuntokeskuksissa sinulla on työympäristö ja saat aina tarvittaessa apua. Sen lisäksi tutustut ihmisiin ja saat työkavereita.

Kuntokeskuksessa työskentelyn miinukset
- Luonnollisesti kun yritys tekee puolestasi paljon asioita, se myös näkyy palkassa. Usein kuntokeskusten palkat ovat pieniä.
- Kuntokeskuksilla on aina omat toimintatavat niin hyvässä kuin huonossa. Olet velvollinen noudattamaan näitä kaavoja, vaikka ne sotisivat sinun arvomaailmaa tai ajatuksiasi vastaan.
- Kun joudut menemään kuntokeskuksen toimintatapojen mukaan, myös itsesi ja osaamisesi toteuttamisen mahdollisuudet saattavat olla rajatummat.
- Todennäköisesti sinun tulee ottaa asiakas kuin asiakas. Oli se sitten sinun kohderyhmää tai osaamisesi sisällä tai ei. Kuntokeskuksiin tulee asiakkaat ja nehän hoidetaan jotta yritys saa rahat. Kylmä fakta!
- Olet velvollinen kuuntelemaan ja noudattamaan yhteisiä sääntöjä.
- Luonnollisesti sinulla ei ole valtaa päättää juuri mistään. Päätökset tekee yrityksen johto ja sinun on mukailtava niitä.

Liikunta-ala ja menestys on paljolti itsestä kiinni. Nälkä kasvaa syödessä ja halusin oppia enemmän, saada varmuutta ja lisää koulutustaustaa, jotta pystyisin auttamaan ihmisiä entistäkin laajemmin. Niin kuin saatatte tietää pääsin opiskelemaan fysioterapeutiksi. Tämä oli osittain myös tietoinen valinta, sillä uskon etten pysty ohjaamaan ryhmäliikuntaa aina eläkeikään asti joten halusin koulutuksen, jossa pystyn työskentelemään myös vanhempana eli saada tietynlaista varmuutta tulevaisuuteen. Toki olin aikaisemminkin miettinyt kouluttautumista, mutta viimeistään yrityksen taloudelliset haasteet ja oma kunnianhimo ajoi minut luopumaan keskusvastaavan pestistä ja perustamaan yritykseni opintojeni ohella.
Työskenneltyä muutaman vuoden palkallisena alalla, sain jo jonkin verran nimeä ja tuulta alle. Aloin tekemään sosiaalista mediaa tietoisemmin ja luomaan siitä itseni sekä osaamiseni markkinointikanavaa. Samalla myös ihmiset oppisivat tuntemaan minua ihmisenä sekä valmentajana. Kun ihmiset tietävät mitä teen (eli valmennan, ohjaan yms.) palveluita tarvitsevien on helpompi tulla luokseni.
Yksi merkittävistä vinkeistä on laadukas työnteko. Olen sitä mieltä että asiat kannattaa aina tehdä mahdollisimman hyvin, sillä kaikki tekeminen vaikuttaa maineeseesi nyt ja aina. Ajattele itsesi ja työsi siis ikään kuin käyntikorttina tai näyteikkunana. Liikunta-alalla kilpailu on kovaa ja maine niin hyvä kuin huono kantautuu kyllä nopeasti pienessä maassa.

Vinkkejä ja huomioitavia asioita yrittäjäksi ryhtymisessä
- Idea, tuote tai palvelu tulee olla selkeä ja sellainen mitä sinä pystyt tuottamaan laadukkaasti. Mieti yrityssuunnitelmasi siis ennakkoon. Kysy itseltäsi mitä myyt ja kenelle myyt? Ratkaiseeko ideasi jonkin olemassa olevan ongelman tai onko sille tarvetta?
- Osaaminen tulee siis olla kunnossa ja kohdata koulutuksesi kanssa. Mikäli lähdet tekemään jotain osaamisesi ulkopuolelta, tämä heijastuu helposti maineeseesi ja yrittäjänä maine on kaikki kaikessa. Pysy siis oman osaamisesi rajoissa. Vinkkinä vielä sanottakoon että ammattitaitoisen henkilön erottaa myös siitä, ettei suostu kaikkeen ja uskaltaa myös sanoa ei silloin kun omat resurssit ei riitä. Vaikka aluksi rahalle on tarvetta älä lähde kaikkeen mukaan. Usko pois se on sinun omaksi parhaaksesi!
- Tiedä asiakaskuntasi, kenelle tuotat palveluita/tuotetta ja mikä on kohderyhmäsi? Kaikille kaikkea on yhtä kuin ei mitään kenellekään. Toisena vinkkinä kehotankin heti lopettamaan kaikkien miellyttämisen sekä kaikkiin kohderyhmiin markkinoimisen. Se myös antaa kuvan siitä ettet tiedä mitä teet, sillä harva on oikeasti asiantuntija kaikessa.
- Kun tiedät asiakaskuntasi ja se vastaa osaamistasi on sinun helpompi kohdentaa markkinointiatehokkaaksi. Mieti paras tapa tavoittaa kohderyhmää ja käytä erilaisia keinoja. Aluksi itsevarmuuden ollessa heikompi saattaa tuntua tyhmältä ja nololtakin tehdä tiettyjä asioita. Haluan korostaa kuitenkin että kaikki aloittavat aina jostain ja menestyksen eteen on tehtävä töitä. Myös minä olen jakanut kaduilla treeniryhmien mainoksia ja käynyt teippaamassa niitä lähialueen ruokakauppoihin.
- Itsensä johtamisen taidot ja itsensä tunteminen on äärimmäisen tärkeää yrittäjänä. Kukaan muu kuin sinä et ole katsomassa perääsi. Itsensä tuntemiseen ja taitoihin liittyy muun muassa stressinhallinta, tunnetilojen tunnistaminen, tarpeet, ajankäytön hallitseminen sekä oman hyvinvoinnin tunnistaminen.
- Oikea hinnoittelu on yksi haastavimmista mutta tärkeimmistä tekijöistä. Uran alkutaipaleella kokemusta ei välttämättä ole vielä niin paljon ja samalla tarvitaan kassavirtaa. En missään nimessä tästä huolimatta suosittele laittamaan hintoja minimiin. Toki on ok harjoitella sukulaisilla tai tuttavilla edullisempaan ”harjoittelu hintaan”, mutta kun ryhdyt yrittäjäksi ja hinnat on asetettu on niitä haastavampi nostaa jälkikäteen (ainakaan suuria summia) tai pahimmassa tapauksessa menetät jo hankkimasi asiakkaat. Mikäli hinnat ovat liian alhaiset, saat todennäköisesti kyllä asiakkaita, mutta joudut tekemään enemmän töitä elättääksesi itsesi. Loppujen lopuksi sinua alkaa vain pännimään suuri työnmäärä ja siihen suhteessa pieni korvaus. Laske työllesi sopiva hinta, johon voit itse olla tyytyväinen ja jolla elätät itsesi. On hyvä vertailla paikkakuntasi hintoja ja kysyä tarvittaessa apua hinnoitteluun. Mielestäni liian alhainen hinta kertoo myös siitä, ettet arvosta työpanostasi tarpeeksi tai ettet usko itse omaan toimintaan kehdataksesi pyytää sopivaa korvausta.
- Raha on myös asia jota tulee miettiä ennakkoon. Tee laskelma paljonko tarvitset rahaa toimintasi toteuttamiseen? Entä paljon ovat kuukausi kulut? Mistä saat rahoitusta? Paljonko sinulla on ylimääräistä pääomaa elinkustannusten lisäksi? Itse säästin jonkin verran rahaa ennakkoon, jolla tiesin pystyväni maksamaan kiinteät kulut, kuten kirjanpitomaksun vaikka en saisi yhtäkään asiakasta ensimmäisten kuukausien aikana ja se ei silti aiheuttaisi itselleni ongelmia.
- Hanki tarvittavat työkalut heti alkuun, kun sinulla on siihen mahdollisuus. Itse vitkuttelin tiettyjen oleellisten asioiden hankkimisessa. Näin jälkikäteen sanoisin nyt itselleni aloittaessani yritystoimintaani, että se helpottaa paljon kun on tarvittavat työkalut ja välineet. Yksi asia jota pitkään mietin on kallis järjestelmäkamera tai tietokone. Todellisuudessa vaikka niiden hankinta kirpaisi, olisi alun stressiltä vältytty jos olisi ollut heti välineet kunnossa. Tämä ei tarkoita että kaikki pitää olla uusinta ja viimeisen päälle, mutta kuitenkin siten, että saat hoidettua yritystoimintaasi stressittömästi.

- Tiedosta riskit! Tee ennalta riskianalyysi. Mitä tapahtuu jos et saa ensimmäisinä kuukausina kassavirtaa? Entä jos et tavoita asiakaskuntaasi? Mikä taloudellinen riskisi on? Mitä paremmin olet selvillä kaikesta, sen paremmin vältyt yllätyksiltä ja osaat toimia tilanteen vaatimalla tavalla. Yrittäjyyden alkutaipaleella on toki turvallisempaa perustaa yritys, joka ei vaadi suuria kiinteitä kuluja. Liikunta-alan valmennus on siitä edullinen ala, ettei sinun tarvitse omistaa salia toteuttaaksesi toimintaa. Mitä vähemmän kiinteitä kuluja tai hankintoja sen pienempi riski alussa on.
- Pyydä rohkeasti apua kun tarvitset sitä. On ihan tyhmä yrittää selvitä yksin, koska ei kukaan voi tietää kaikesta kaikkea. Kysy tarvittaessa kollegalta mitä hän tekisi tai kysy apua esimerkiksi ammattiliitoilta tai alasi järjestöiltä.
- Älä yritä tehdä kaikkea itse! Niin kuin yllä sanoin pyydä rohkeasti apua. Jotta sinä pystyt keskittymään siihen, minkä sinä osaat parhaiten, ulkoista kaikki se mikä ei vaadi juuri sinun panostasi. Tällainen on esimerkiksi kirjanpito tai markkinointimateriaalin tekeminen. Tässäkin suhteessa jälkiviisaana kitkuttelin itse turhan pitkään yksin!
- Älä tavoittele täydellisyyttä! Toki tee laadukasta ja sellaista jonka takana voit rehellisesti seistä. Fakta kuitenkin on ettet saa mitään aikaiseksi, jos kokoajan viilaat pilkkua. KAIKKEA voi aina parantaa. Kaikki voisi olla aina paremmin ja tilanne voisi olla optimaalisempi. Jos kuitenkin jatkuvasti lykkäät, viilaat hiot ja odotat, et ikinä myöskään saavuta mitään. Haluan korostaa vielä ettei tämä poissulje kunnianhimoa!
- Budjetoi kun tiedät yrityksesi kulut ja arvion tienesteistä. Näin pystyt laatia suunnitelman esimerkiksi hankintojen varalle, eikä pankkitili pääse yllättäen tyhjenemään. Muista myös ettet sekoita henkilökohtaisia rahojasi yrityksen rahojen kanssa. Budjetoinnissa on hyvä ottaa myös yllättävät kulut huomioon. Itse nostan vain minimin palkkaa, aina tarpeen mukaan. Ikinä ei tiedä koska tarvitsee mihinkin tai milloin jokin laite esimerkiksi hajoaa.
- Kilpailu on hyvä kartoittaa toimimallasi alueella. Onko kilpailu liian kovaa ja onko palvelullesi kilpailusta huolimatta tarvetta? Miten sinä erottaudut kilpailijoista? Vaikka kilpailu on kovaa, kunnioita kilpailijoitasi äläkä aseta heitä turhaan huonoon maineeseen. Muiden dissaaminen laskee vain omaa uskottavuuttasi. Päinvastoin, kehu heitä, anna asiakkaan valita. Mikäli asiakas siitä huolimatta valitsee sinut, tiedät tehneesi jotain paremmin kuin kilpakumppanisi!
- Verkostoituminen on tärkeää alalla kuin alalla. Kun avulle olisi tarve on siinä kohti jo liian myöhäistä verkostoitua. Verkostoituminen on hyvä tapa tutustua alan ihmisiin, sillä muutoin yrittäjyys on paljon yksinäistä hommaa (ainakin liikunta-alalla). Erilaisista tuttavuuksista voit hyötyä tulevaisuudessa, mutta ole myös itse valmis auttamaan tarvittaessa. Itse pyrin olla polttamatta siltoja, sillä IKINÄ ei tiedä kuka tulee tarjoamaan sinulle töitä tai kenen pomo sinä kenties tulet joskus olemaan. Pidä ovet avoinna ja ole ystävällinen kaikille, sillä jälleen kerran tullaa maineeseen joka on kaikki kaikessa ammattitaidon ohella!
- Älä kadehdi! Niin kuin yllä sanoin aina voisi olla asiat paremmin ja aina jollain onkin asiat sinua paremmin. Kadehtiminen ei vie sinua eteenpäin, päinvastoin. Älä ajattele että jokin tai jonkin menestys on sinulta pois, vaan mieti ennemmin kilpailijasi yhteistyökumppanina ikään kuin saman konsernin kauppana. Yhdessä te luotte alaa paremmaksi ja tunnetummaksi. Yhdessä autatte ihmisiä, sillä onhan teillä sama päämäärä esimerkiksi saada ihmiset voimaan paremmin. Korkeintaan jos koet kateutta, koe se ennemmin oman toimintasi boostaavana motivaationa eikä toisen mustamaalaamisena.
- Kouluttautuminen on alalla kuin alalla tärkeää. Älä tuudittaudu osaamiseesi vaan muista myös haastaa itseäsi. Yhteiskunta muuttuu vilkkaaseen tahtiin ja sinun tulee pysyä mukana päivitetyn tiedon ja osaamisen myötä. Mitä enemmän tiedät, sen enemmän tajuat kuinka paljon et oikeasti tiedä mistään mitään. Se on fakta!
- Pyydä palautetta ja ota se vastaan asiallisesti, sillä palautteen avulla pystyt kehittämään omaa toimintaasi.Tottakai kaikki haluavat kuulla positiivista palautetta, sillä silloin tiedämme tehneemme jotain hyvin. Kuitenkin kehittävä palaute on vähintään yhtä arvokasta sillä se kehittää liiketoimintaasi paremmaksi. Anna myös palautetta muille, kehu kun joku on tehnyt asian hyvin ja anna rakentavaa palautetta jos koet sen tarpeelliseksi. Ulkomaihin verrattuna suomalaisten palautteenanto on vielä lasten kengissä.

Yrittäjyyden miinukset
Yrittäjänä joutuu tehdä paljon itse ja yksin. Se on välillä kivaa, mutta välillä myös yksinäistä. Joudut itse pitää kiinni kaikista langoista ja informaatiosta. Sinä olet vastuussa kaikesta eli jos menee huonosti, et voi syyttää kuin itseäsi. Jos väsyttää et voi sluibailla, sillä se on pois vain itseltäsi. Kaikki tekeminen heijastuu maineeseesi. Yrittäjänä joutuu väkisin tehdä asioita, joista ei niin välittäisi. Tällaisia asioita on esimerkiksi kirjanpito, laskutus, maksu, sähköpostit ja sopimusasiat. Yrittäjänä joudut todennäköisemmin joustamaan työajoissa, ainakin alkutaipaleilla. On haastavampaa rajata työtunteja tiettyyn työ aikaan ja joudut tekemään paljon työtä josta et saa palkkaa, siis PALJON, joten varaudu siihen jo nyt! Suurin miinus yrittäjäksi ryhtymisessä on epävarmuus. Harvalla yrittäjällä on täysin turvattu ja tasainen kassavirta, joten kuukausitulot ovat hyvin vaihtelevia.
Parasta yrittäjyydessä
Yrittäjäksi ryhtymisessä on kuitenkin lukuisia hyviä asioita, enhän minä muuten varmaan yrittäjä olisikaan. Ehdottomasti suurin syy vaihtooni palkallisesta työstä yrittäjäksi oli päätäntävalta: haluan vaikuttaa panoksellani asioihin, jotka koen intohimokseni! Koin hemmetin turhauttavaksi jatkuvat toiveet ja pyynnöt, mutta kun sitten annoin kehitysideoita ja osoitin kehityksen kohteita, niin niitä ei otettu huomioon. Tuli olo että pyörii loputonta ympyrää. Yrittäjänä tietää että kaikki tulos ja kaikki työ on vain ja ainoastaan itseäni varten. Tämä motivoi myös tekemään työtä, olemaan aktiivinen ja uusiutua. Sen lisäksi saa tehdä asiat juuri niin kuin itse haluat, eikä tarvitse kuunnella muiden mielipiteitä tai käskyjä. Varsinaisesti se ei ollut motivaationi siirtyä yrittäjäksi, mutta onhan se mukava kun pystyy itse päättämään työajat, päivät ja lomatkin. Saa tehdä töitä kahvilasta käsin tai vaikka peiton alta kotona. Ihan parasta siinä kuitenkin on se, että saa toteuttaa itseään sataprosenttisesti, jolloin arki on mukavaa ja elämä on oikeasti kivaa, myös maanantaisinkin! 😉


Yrittäjän ominaispiirteitä
Yrittäjänä tulee olla tietoinen itsestään. Pitää olla oma-aloitteinen ja ennen kaikkea ratkaisukeskeinen. Tulee olla päättäväinen ja ahkera. Pitää olla myös kärsivällinen eikä lannistua kaikista vastoinkäymisistä. Jos on herkkä stressaamaan asioista ilman että osaa käsitellä tunteitaan, tulee taipaleesta todennäköisesti raskas. Pitää löytyä paloa ja motivaatiota. Pitää olla utelias, koska vain siten pysyy ajanhermoilla ja uudistumaan. Ennen kaikkea sinun tulee olla rohkea. Yrittäjyyteen liittyy aina riskejä. Ajattelen kuitenkin että kaikesta selviää kun on valmis tekemään töitä sen eteen.
En lähtisi yrittäjäksi, ellei minulla olisi intohimoa toteuttaa itseäni, enkä varsinkaan siksi että yrittäjyys on nyt ollut pinnalla somessa ja on mageeta tehdä kahvilassa töitä. En todellakaan! En todellakaan lähtisi liikunta-alan yrittäjäksi jos tavoitteena olisi miljardi rikastuminen, ehen! Tiesin jo nuorempana, että halua päättää ja vaikuttaa asioihin. Ajattelin pitkään että luonteeni vaatisi toimenkuvan, jossa pystyisin vaikuttamaan ja haastamaan itseäni tarpeeksi. Ajattelin pitkään että se jokin olisi esimiesasema, mutta se karisi nopeasti kun tajusin asian todellisen luonteen. En saanut sitä tyydytystä mitä työltäni kaipasin, jotain puuttu. Todellisuudessa kuitenkin vain yrittäjänä olen kokenut sitä oikeaa onnellisuutta. Toki never say never! Eihän sitä tiedä vaikka fiilikseni muuttuisi ja vuoden päästä olenkin takaisin palkkatyössä. Tärkeintä on kuitenkin tehdä sitä, mitä tuottaa itselle onnellisuutta.

Sen haluan vielä sanoa että yhdessä on voimaa, mutta tiedä silti oma arvosi. Vaikka olet aloitteleva yrittäjä se ei tarkoita että sinulla voidaan pyyhkiä lattioita. Näytä osaamisesi ja se kuka olet. Ole aidosti oma itsesi niin pärjäät varmasti ja vaikka et jostain syystä pärjäisi et ainakaan tarvitse jossitella! Arvokkaampaa on se, että tekee, kokee, näkee, yrittää ja rohkeasti kohtaa vastoinkäymiset ja menee eteenpäin kuin se, ettei koskaan yritä. Ei ole väliä kuinka monta kertaa kaatuu, vaan kuinka monta kertaa nouset ylös! Kaikesta voi oppia ja etenkin niistä epäonnistumisista. Älä vertaa itseäsi muihin vaan kulje omaa polkuasi. Kyllä menestyneidenkin henkilöiden takana on usein useita epäonnistumisia. Ennen kaikkea muista nauttia matkasta. Ei vaan se päämäärä vaan koko reissu kohti sitä!
Uskalla ryhtyä yrittäjäksi jos se on unelmasi!
-Kiira
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!