Tietosuojaseloste

Tietosuojaperiaatteet

Kiirakirsikka -Kiira Laakkonen/ Y-tunnus 2937189-2/ kiira@kiirakirsikka.com

Verkkosivustomme osoite on: https://www.kiirakirsikka.com

Tämän tietosuojaselosteen tarkoituksena on antaa tietoa siitä, miten ja miksi Kiirakirsikka kerää ja käsittelee henkilötietoja. Kiirakirsikka käsittelee henkilötietoja kulloinkin voimassa olevan henkilötietolainsäädännön mukaisesti.

Mitä henkilötietoa keräämme ja miksi

Käsittelemämme tiedot voidaan jakaa: käyttäjän antamiin, verkkopalveluiden käytöstä havainnoituihin ja analytiikan avulla johdettuihin tietoihin. Käytämme kerättyjä tietoja palveluiden toimittamiseen ja personointiin, asiakaspalveluun sekä osuvamman mainonnan näyttämiseen.

Sivusto kerää pääsääntöisesti nimen, numeron sekä sähköposti osoitteen. Henkilötietojasi voidaan käyttää palveluiden tarjoamiseen, tarjouspyyntöihisi ja kysymyksiisi vastaamiseen ja muiden vastaavien toimintojen täyttämiseen. Henkilötiedot on kerättävä tiettyä, nimenomaista ja laillista tarkoitusta varten, eikä niitä saa käsitellä myöhemmin näiden tarkoitusten kanssa yhteensopimattomalla tavalla. 

Kommentit

Kun sivuston käyttäjät jättävät kommentteja sivustolle, keräämme kommenttilomakkeessa olevat tiedot, sekä käyttäjän IP-osoitteen ja selaimen versiotiedot roskaviestien tunnistamisen helpottamiseksi.

Kun vierailijat jättävät kommentin tälle sivustolle keräämme tiedon, joka on näkyvissä kommentointikentissä, IP-osoitteen sekä selaimen versioon liittyvät tiedot. Sähköpostiosoitteesta luotu anonymisoitu hajautustieto (hash) voidaan lähettää Gravatar-palveluun, jotta tiedetään onko kommentoija palvelun käyttäjä. Gravatar-palvelun tietosuojaseloste löytyy osoitteesta https://automattic.com/privacy/.

Media

Mikäli lataat kuvia tälle sivustolle, sinun tulee välttää sellaisten kuvien lataamista, joissa on tallennettu paikkatieto (EXIF GPS). Sivuston vierailijat voivat ladata ja katsoa paikkatietoa kuvista, joita sivustolla on.

Evästeet

Verkkosivuillamme käytetään evästeitä (cookies). Eväste on pieni tekstitiedosto, joka tallennetaan käyttäjän tietokoneelle, puhelimelle tai tabletille. Evästeitä käytetään yleisesti, että sivustot toimisivat parhaimmalla mahdollisella tavalla ja ne mahdollistavat teknisesti tietyt sivuston toiminnallisuudet (esim. kirjautumisen). Evästeiden avulla voidaan myös välittää tietoa sivuston omistajille.

Voit halutessasi tyhjentää evästeet selaimesi asetuksista tai estää kokonaan evästeiden tallentamisen  esim.  käyttämällä sivustoa yksityisen selaamisen tilassa (eng. Incognito tai Private browsing) Osa sivuston toiminnoista, kuten verkkokaupasta tilaaminen, vaatii toimiakseen evästeiden hyväksymisen.

Sivustomme käyttää erilaisia evästeitä kuten seurantaevästeitä. Seurantaevästeet säilyvät selaimen muistissa myös sulkemisen jälkeen. Seurantaevästeisiin voidaan tallentaa tietoja jotka helpottavat sivuston käytettävyyttä (esim. kaupan tuotteet). 

Lisäksi käytössä on Googlen seurantaevästeet. Verkkosivustollamme käytetään Google Analytics -analysointiohjelmaa, joka helpottaa sivuston käytön seurantaa ja mahdollistaa sen jatkokehityksen. Evästeisiin kerätään nimettömänä perustietoja käyttäjien verkkokäyttäytymisestä. Evästeisiin tallennetut tiedot siirtyvät Googleen. Google Analyticsin käyttöehtojen mukaan Google ei yhdistä rekisteröityjen IP-osoitteita mihinkään muuhun Googlessa säilytettävään tietoon. Lisätietoja Googlen tallentamista evästeistä https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/analyticsjs/cookie-usage Google Analyticsin evästeiden käytön voi estää lataamalla ja ottamalla käyttöön omassa selaimessaan Google Analytics Opt-out Browser Add-on -lisäosan.

Muilta sivustoilta upotettu sisältö

Tämän sivuston artikkelit voivat sisältää upotettua sisältöä (esimerkiksi videoita, kuvia, artikkeleita jne.). Toisilta sivustoilta tuodun upotetun sisällön avaaminen on verrattavissa siihen, että vierailija itse kävisi kolmannen osapuolen sivustolla.

Nämä sivustot voivat kerätä tietoa sinusta, käyttää evästeitä, upottaa kolmannen osapuolen seurantaevästeitä ja monitoroida vuorovaikutustasi upotetun sisällön kanssa, mukaan lukien vuorovaikutuksen seuranta jos ja kun olet kirjautunut käyttäjänä sivustolle. Pääsääntöinen upotettu sisältö tulee Instagramista, Facebookista, sekä Youtubesta.

Kenelle jaamme tietosi

Rekisterinpitäjä ei luovuta asiakkaiden henkilötietoja ulkopuolisille, paitsi Suomen Viranomaistoimien niin edellyttäessä.

Kuinka kauan säilytämme tietoa

Henkilötietojasi säilytetään pääsääntöisesti asiakassuhteen ajan tai toistaiseksi. Tiedot pyritään poistamaan kuitenkin viimeistään kahden vuoden sisään. Mikäli jätät kommentin, kommenttia ja sen metatietoa säilytetään toistaiseksi. Tämä tehdään siksi, että voimme tunnistaa ja hyväksyä seuraavat kommentit automaattisesti sen sijaan, että säilyttäisimme ne moderointijonossa.

Kaikilla käyttäjillä on mahdollisuus nähdä, muokata ja poistaa omia henkilötietojaan milloin vain. 

Mitä oikeuksia sinulla on omaan tietoosi

Mikäli sinulla on käyttäjätili tälle sivustolle tai olet jättänyt kommentteja, voit pyytää koostetiedostoa omista henkilötiedoistasi, sisältäen kaiken henkilötiedon, jonka olet meille antanut. Voit myös pyytää henkilötietojesi poistoa. Oikeus omien tietojen poistoon ei koske sellaista henkilötietoa, joka meidän on säilytettävä ylläpidollisista, juridisista tai tietoturvaan liittyvistä syistä.

Minne lähetämme tietosi

Vierailijoiden kommentteja saatetaan tarkistaa automatisoidun roskapostiestopalvelun kautta. 

Omat yhteystietosi

Asiakastiedot säilytetään asiakastietolomakkeen muodossa sähköisesti. Erinäistä asiakasrekisteriä ei ole käytössä. Asiakastietolomakkeen suojaus on kotisivujen ylläpitäjän varmistama. Yhteydet on suojattu palveluntarjoajan suojauksella. Tiedostot on suojattu salasanoin. Mahdollinen paperinen materiaali henkilötiedoista säilytetään lukollisessa kaapissa ja paperinen materiaali hävitetään silppurilla. 

Kuinka suojelemme henkilötietojasi

Käsittelemme henkilötietojasi tietosuoja-asetuksen noudattaen oikeuksiasi ja vapauksiasi kunnioittavalla tavalla. Huolehdimme siitä, että tietosuojaperiaatteita noudatetaan kaikissa henkilötietojen käsittelyvaiheissa.

Tietojasi käsittelevät vain minä Kiira Laakkonen ja yritystoimintaani avustavat henkilöt, joilla on oikeus henkilötietojen käsittelyyn. Olemme varmistaneet henkilöstön tietoturvatietoisuuden ja osaamisen ajantasaisilla ohjeilla.

Henkilötietojasi voidaan käsitellä useissa eri tietojärjestelmissä, jotka ovat joko yritykseni Kiirakirsikka tai sen kumppaneiden hallinnoimia.

Miten toimimme tietomurron tapahtuessa

Meillä on velvollisuus ilmoittaa henkilötietojen tietoturvaloukkauksesta henkilökohtaisesti niille rekisteröidyille, joiden tietoja loukkaus koskettaa. Oikeus astuu voimaan, jos loukkaus todennäköisesti aiheuttaa suuren riskin yksilön oikeuksille ja vapauksille, esimerkiksi identiteetinvarkauksien, maksuvälinepetosten tai muun rikollisen toiminnan muodossa

Henkilötietoon liittyvä automaattinen päätöksenteko ja profilointi

Sinulla on oikeus kieltää tietojensa luovuttaminen ja käsittely suoramainontaa, etämyyntiä ja muuta suoramarkkinointia varten ottamalla yhteyttä kiira@kiirakirsikka.com.