5 asiaa joita ilman en voisi elää!

Nyt on taas muutamat viime kirjoitukset menty enemmän asialinjalla, joten kirjottelin tähän väliin taas hieman kevyempää lukemista. Paljastan teille viisi asiaa jota ilman en voisi elää! Sanottakoon heti alkuun selvennykseksi, että nyt ei puhuta ilmiselvistä asioista kuten perhe, ystävät, terveys, ravinto, vesi yms sillä luonnollisesti terveys ja ihmissuhteet menevät kaiken muun hömpän edelle, siinä missä ihminen tarvitsee ravintoa ja vettä elääkseen.

Kaikki minut tuntevat tietävät että rakastan arvuutteluja ja pelejä. Haastankin teidät nyt arvausleikkiin. Mieti mielessä mitkä viisi asiaa luulisit minulle olevan sellaisia, joita ilman en pärjäisi päivittäin? Kirjoituksen loppuun kerro ihmeessä kommentti kenttään montako arvasit oikein? 🙂

Mennään asiaan eli viisi asiaa jota ilman en voisi elää! Huom asiat eivät tule tärkeysjärjestyksessä:

1) Ensimmäisenä ja ehkä ilmiselvimpänä on puhelin! Kamalaa kuinka koukussa sitä nykypäivänä onkaan tuohon kapistukseen. Vaikka kuinka yritän väittää itselleni etten ole koukussa, huomaan silti kaivavani puhelimen esille turhan usein. Toki rajaa on haastava osittain vetää, sillä puhelin on minulle yksi merkittävimmistä työvälineistäni. Sosiaalisen median kanavat ovat minulle käytännössä ainut markkinointikanava, jossa informoin tulevista tapahtumista ja treeniryhmistä. Näiden lisäksi teen satunnaisia kaupallisia yhteistöitä eli myös tienesti mielessä puhelin on oleellinen väline. Ryhmäliikuntani musiikit tulevat myös puhelimesta, joten siinäkin mielessä on hyvin haastava olla ilman puhelinta. Nykyään myös kaikki ryhmät kuten työyhteisöt, kouluprojektiryhmät yms. ovat puhelimen whatsapissa ja näin myös on ”oltava” tavoitettavissa.

Edellinen iphoneni tippui vessanpönttöön ja voi luoja kuinka haastavaksi se elämän tekikään, kun ei päässyt verkkopankkiin ja kaikki tunnistautuminen menee nykyään verkkopankin kautta. Koska en saanut synkronoitua tietoja vanhaan, toisen merkkiseen puhelimeeni järkevästi, tuntu siltä että olin ihan alasti ja haavoittuvainen ilman kaikkia totuttuja aplikaatioita, numeroita ja infoja. Huh, hullua!

2) Toisena vielä pahempana riippuvuutena ennen puhelintakin on Bepanthen! Ja mikäli joku siellä ihmettelee että mikä ihme on Bepanthen, niin se on apteekista saatava voide, joka on kehitetty erityisesti ravitsemaan ja uudistamaan erittäin kuivaa, ärtynyttä, punoittavaa tai halkeilevaa ihoa. Usein tämä voide tunnetaan lasten pyllyrasvana muun muassa vaippaihottumaan. Ei, en käytä kyseistä rasvaa rasvatakseni takamusta, vaan huulissa huulirasvana. Olen käyttänyt tätä rasvaa huulissa jo niin pitkään kuin muistan (ainakin ylä asteelta). Olen yrittänyt vieroittaa itseäni kyseisestä tuotteesta vaikka kuinka monta kertaa, aina onnistumatta! Olisi mielenkiintoista tietää kuinkahan paljon olen kyseistä rasvaa huulieni välityksellä saanut elimistööni kaikkien näiden vuosien aikana?

3) Kolmanteni riippuvuutena mitä ilman en voisi elää on liikunta! Tämän moni varmasti arvasikin. Rakasta liikkumista ja sitä kun pystyy toteuttaa itseään liikkumisen myötä. Myönnän että nuorempana olen kuulunut siihen kategoriaan, jotka treenaavat pinnallisista syistä. Nykyään kuitenkin arvotan terveyden ja toimintakyvyn niin korkeelle, etten voisi elää ilman liikettä ja liikkumista. Kun on kokenut jotain sellaista mikä rajoittaa vapautta liikkua, arvostaa toimintakykyä ihan uudessa valossa. Näin minulle on käynyt. Liikunta on itselle myös tapa purkaa ja käsitellä tunteita, kasvattaa itseluottamusta ja itsevarmuutta, sekä voida hyvin niin fyysisesti kuin henkisestikin.

4) vaikka muuttuvan yhteiskunnan myötä melkein kaikki on jo digitaalista, siitä huolimatta on yksi asia josta en luovu ja se on paperinen kalenteri! Saan kuulla tästä kavereiltani paljon, sillä en ikinä osaa sanoa juuta enkä jaata sopiessamme tapaamisia, ellei tietenkin minulla ole paperinen kalenterini mukana. Vaikka melkein kaikessa muussa puollan digitalisoitumista niin kalenteri ei ole yksi niistä. Koska puhelimessa on jo sähköpostit ja muut lukuisat sovellukset, jotka ilmoittavat asioista ärsyttävällä punaisella pallurallaan (iphonessa), en kaipaa yhtään lisää punaisia palleroita näyttööni, jotka muuten by the way on todella ärsyttäviä. Joudunkin usein avaamaan postit heti, ihan vain sen takia että saan pallerot pois ruudulta.

Lisäksi on hirveen tyydyttää kirjoittaa kalenteriin listoja ja aina tehdyn asian kohdalla yliviivata asia suoritetuksi. Tämä ei toimi kännykässä yhtään niin hauskasti. Onko siellä ketään muita lista tai paperikalenteri ihmisiä? 😀 Lisäksi kännyköissä on surkeat akut, joten siinäkin mielessä paperikalenteri on luotettavampi. Kalenteria saa koristella visuaaliseksi ja yleisestikin näin lukihäiriöisenä on helpompi hahmottaa viikko kokonaisuutena kun kännykästä katsottuna.

5) Viides ja viimeinen olikin jo vaikeampi tunnistaa, sillä on yllättävän monta tasavertaista asiaa. Mietin huumoria, mutta se tulee ehkä enemmän luonteenpiirteessä eikä näin ole valittavissa. Toinen jota mietin on kuulokkeet, sillä ne on myös päivittäisessä käytössä. Jos en kuuntele musiikkia, suunnittele ryhmäliikuntojeni musiikkia tai vähintään kuuntelen podcastia koulu ja työmatkoilla. Kuitenkin on yksi tätäkin merkittävämpi asia jota ilman en mitenkään voisi elää ja se asia on ponnarit! Inhoan pitää hiuksia auki, sillä mikäli ne ei ole sähköisenä villapaidassa kiinni, ovat ne vähintään liimautuneet hikiseen selkääni kiinni. Tämän vuoksi näättekin minut useimmiten nutturasykkyrä päässä, hiukset mahdollisimman hyvin pois tieltä.

Joku varmaan ihmettelee että miksen sitten leikkaa lyhyitä hiuksia? Se onkin hyvä kysymys ja sitä aina itseltäni aika ajoin kysyn. Jotenkin kuitenkin en ole saanut aikaiseksi ja aina kun ilmoitan aikeistani leikata hiukset, joku on vakuuttelemassa kuinka olisi rikos leikata näin pitkää tukkaa. Koska minulla on oma hiusvärini, kampaajalle ei tule ns. muuta tarvetta. Hiustenleikkuuta on siis helppo siirtää ja siirtää ja huomata että ei ole tehnyt tukalle mitään kymmeneen vuoteen. Okei myönnän se oli hieman liioiteltua, sillä siskoni tasoittaa tukkani aina noin kerran vuodessa, heh!

Olisi tosi mielenkiintoista kuulla mitä sun TOP 5 kuuluu? Lisäksi kerro ihmeessä kommentti kenttään, montako arvasit mun viidestä oikein?

Tsemppiä viikkoon!

-Kiira

Kuvat: Johanna Ketola IG @Johannaketophotography

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *