Äänikirja suosituksia!

Kahvintuoksuiset lauantai terkut! Instagramin puolella kysyttiin voisinko joskus jakaa omat vinkit äänikirjoihin ja kertoa mitä kirjoja minä olen kuunnellut. Avopuolison vielä tuhistaessa sängyssä, nyt on hyvä ja rauhallinen hetki kirjoittaa niistä teille.

Äänikirjat on mullistanut mun maailman. Siis ihan tosi MULLISTANUT! Näin lukihäiriöisenä lukeminen on aina ollut kaikkea muuta kuin ihanaa ja rentouttavaa. Aina sanotaan että jos haluat rentoutua ja nukahtaa, lue ennen nukkumaanmenoa. Jos tätä neuvoa olisin noudattanut niin nukkuisin varmaan vielä vähemmän kuin tällä hetkellä, sillä pelkkä kansien avaaminen ahdistaa. Ei se ole kivaa, kun huomaat lukevasi ensimmäistä sivua viisi minuuttia. Stressi ja tuskahiki siinä puskee kun vilkaisetkin edessä olevia satoja sivuja. Pelkästään yhtä lausetta luet vähintään sen kolme kertaa, mikäli haluat jotain oikeasti ymmärtää. Toista se on äänikirjojen kanssa!

Vaikka tässä olisi täydellinen sauma yhteistyöhön Bookbeatin kanssa ja sitä nyt tässä kirjoituksessa hehkutan, niin tämä ei siitä huolimatta ole kaupallinen yhteistyö. En ole tutustunut muihin palveluihin, joten kerron niistä kirjoista jotka löytyvät siis ainakin tästä palvelusta.

Latasin kyseisen äänikirja palvelun viime vuoden lopulla ja tällä hetkellä luettuja (eli kuunneltuja) kirjoja on yli 15 kappaletta ja suorastaan janoan lisää! Minä siis MINÄ janoan kirjoja. Jo on aikaansa eletty! Niin absurdi olo että tässä minä nyt mietin minkä kirjan seuraavaksi valitsisi ja kävelen kiertoreittejä kotiin saadakseni edes muutaman minuutin lisäaikaa kuunteluun, ennen kun kotona odottaa tietokone ja työt!

Sitten itse suosituksiin. Varmasti osa kirjoista on sellaisia jotka ei sinulle kolahda. Onhan meillä kaikilla oma maku ja mieltymyksemme. Olen huomannut että kuunnellut kirjani sijoittuvat aikalailla kolmeen eri kategoriaan, jotka menevät enemmän tai vähemmän toistensa kanssa päällekkäin. Kategoria 1) Tieto/hyvinvointi 2) Elämänkerrat eli henkilökuvat 3) Alamaailma asiat. Inhoan tuota ilmaisua, mutta en keksinyt sille muutakaan lyhyttä ja ytimekästä. Tällä hetkellä aamuisin tai päivisin kuuntelen aina jotain opettavaisempaa kirjaa. Oppiminen vaatii parempaa keskittymistä ja aamupäivin olenkin vireimmilläni. Iltaisin olen huomannut hamstraavani erilaisia henkilökuvia tai tarinoita, joiden teemat pyörivät aikalailla huumeiden, vankiloiden, rikosten tai psykopaattien ympärillä.

Seuraavat kirjat olen lukenut ensimmäisestä tieto/hyvinvointikategorista:

 1. Keskittymiskyvyn elvytysopas, Minna Huotilainen & Mona Moisala
 2. Nukkumalla menestykseen, Henri Tuomilehto ja muista
 3. Miksi nukumme: unen voima, Matthew Walker
 4. Kuinka olla piittaamatta p*askaakaan, nurinkurinen opas hyvään elämään, Mark Manson
 5. Suolisto vallankumous, näin suolistobakteerit vahvistavat aivojasi, Soki Choi
 6. Vahva, Erik Bertrand Larssen

Seuraavat kirjat ovat lukulistallani kyseisestä kategoriasta:

 1. Rauhoita stressivatsa, Anette Palssa
 2. Iso O, Matkaopas huipulle, Marja Kihlström
 3. Menisit ennemmin terapiaan, Ilkka Kivi
 4. Tee itsestäsi mestariajattelija, Lauri Järvilehto
 5. Aikaansaamisen taika, näin johdat itseäsi, Satu Pihlaja
 6. Konmari, Marie Kondo
 7. Voittamisen anatomia, Aki Hintsa

Seuraavat kirjat olen lukenut elämänkerroista/ henkilökuvista:

 1. Maria Veitola, Toisinpäin
 2. Kiira, Jere Nurminen
 3. Immu, Jarkko Sipilä

Seuraavat kirjat ovat toimineet iltasatuina ennen nukkumaanmenoa:

 1. Rakas tiesitkö että olen psykopaatti, Ulla Feldscher
 2. Valkea voima-huumeäidin tarina, Karin Mäkelä
 3. Sellaista vankia ei ole, Lauri Janhunen
 4. Vankina venäjällä: suomalaisen huumekuriirin uskomaton tarina, Ilkka Karisto
 5. Karhuryhmä, Harri Gustafsberg

Tällä hetkellä kuuntelen seuraavia:

 1. Psykiatrin päänavaus, Hannu Lauerma
 2. Viimeinen tyttö, Nadia Murad
 3. Äiti meidän, Pauliina Aminoss

Vielä kun oikeasti oppikirjoja saataisiin enemmän sähköiseen muotoon sekä kuunneltaviksi niin johan helpottaisi elämää. Siinä omia vinkkejä luettuihin kirjoihin. Jaa ihmeessä myös sun lempparikirjat kommentteihin, sillä mielelläni itsekin otan vinkkejä vastaan. Nyt otan toisen kupin kahvia ja alan herättelemään tota nukkuvaa tyyppiä tuolla makkarissa.

IHANAA VIIKONLOPPUA JA ANTOISIA KUUNTELUHETKIÄ! <3

-Kiira

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *