Kesän 2019 Bucket List!

Vaikkei ilmat ole (vielä) olleet niin kesäisiä kun olisi voinut olla,  siitä huolimatta olen fiilistellyt kesää täysillä jo siitä saakka kun koulu jäi kesälomalle. Koska rakastan listoja niin kauppalistoja, to do- listoja, pakkaus listoja, mutta etenkin sitä kun saa yliviivata listasta jonkin asian suoritetuksi, olihan minun tehtävä kesän alkajaisiksi myös kesän oma bucket list jotta voin toivottavasti yliviivailla syksyllä. 😀  Itse asiassa tein listan myös viimevuonna ja se toimi mielestäni hyvin. Minulle tavoitelistat eivät tuo suorituspaineita tai tunnetta siitä että nyt on pakko suorittaa. Bucket list on ennemminkin muistutus sellaisista asioista joita olisin halunnut aikaisemmin jo tehdä, mutta kiireiden vuoksi en ole pystynyt. Lisäksi minulle kesään kuuluu muutama vakio asioita, jotka roikkuu listalla aina vuodesta toiseen.  Koska itsellänihän on kesäloma jo periaatteessa koulun tauon myötä alkanut, päätin julkaista listani nyt jo heti kesäkuun kärkeen.

Aloitetaan turvallisesti niistä asioista jotka roikkuvat kesän bucket listalla aina vuodesta toiseen:

 • 1. Pelaa niin paljon tennistä kunnes et saa enää ruinattua kavereita pelikaveriksesi
 • 2. Käy uimassa sekä uima-altaassa että järvessä/meressä
 • 3. Nauti auringosta ja älä pala
 • 4. Päästä grillailemaan
 • 5. Kesän vakio on kokea ainakin kerran kuuman kesäpäivän puisto piknik & viinittely

Tennis on listallani vuodesta toiseen, sillä joka ikinen kerta kun pääsen pelaamaan tennistä, mietin miksen tee tätä useammin! Tenniksen ainainen ongelma on vaan se ettei sitä oikein voi tehdä yksin. Kaverit, mikäli luette tätä tekstiä niin varautukaa jo henkisesti jatkuvaan pelikaveri vinguntaan! 😉 Joskus auringonottaminen oli melkein jo pakkomielle. Rusketus oli cool ja jokaisen aurinkoisen päivän auringonsäteiden alle oli päästävä grillaamaan nahkaa. Moni aina toitottaa että pakko päästä ulos koska suomi ja suomen sää. Ikinä ei muka tiennyt jos tulee enää aurinkoisia päiviä. Nykyään meininki on vähän eri ja pakonomainen ruskettuminen on enemmänkin vaihtunut ulkoilusta nauttimiseen muutoin kun foliopaperi aurinkopyyhkeenä ja aurinkoöljy aurinkorasvana. Muistakaa ettei kesällä ole pakko olla ulkona vaikka olisi kuinka aurinkoista. Jos tekee mieli jäädä kotiin niin se todennäköisesti on enemmän kuin ookoo. Välillä tuntuu että rusketusta haetaan pakonomaisesti vaikka väkisin ja koetaan morkkista siitä jos ei olla ulkona. Mitä tulee puisto piknikkiin, moni varmasti tietää etten käy ulkona bilettämässä ihan kauhean usein. Kuitenkin kesän vakioon kuuluu kuuman auringon alla hauskasti humalluttava viinin siemailu ja herkullisten piknik eväiden napostelu kavereiden kesken. Parasta!

Nämä seuraavat asiat on sellaisia joita haluaisin tehdä, mutta jotka usein jäävät tekemättä:

 • 6. Lukea kirja
 • 7. Testata jotain uutta
 • 8. Käyttää paljon mekkoja ja hameita
 • 9. Käydä kampaajalla
 • 10. Matkustaa ulkomaille
 • 11. Harjoittaa kotimaan matkailua

Olen todella huono ja hidas lukemaan. Paksut kirjat ja edessä häämöttävät lukuisat sivut toisensa perään saavat minut usein ahdistuneeksi. Musta olisi kuitenkin ihana olla kirja ihminen ja siksi about joka kesä tavoitteena on lukea edes yksi kirja. Lisäksi tykkään tehdä ja testata uusia juttuja, mutta usein ne uudet jutut jää tekemättä aikataulullisista syitä. Siksi kesä ja vapaampi aikataulu on ideaalimpaa aikaa tähän, tosin jostain syystä ne vanhat kivat ja toimivat jutut kuitenkin kiilaa uusien edelle. Katsotaan miten tänä vuonna käy! Niin kuin aikaisemmassa ”asioista joista pidän, mutta mihin en itse kykene” -postauksessa kerroin etten ole juuri mekko ja hame ihminen. Kuitenkin vaatteenahan nämä ovat äärimmäisen rentoja ja näyttäviä, joten siksi tavoitteena on tuntea itsensä hulmuavissa helmoissa kotoisaksi. Varoitus! Seuraava lause usein järkyttää monia: olen käynyt kampaajalla viimeksi vuonna 2016 jolloin siskoni meni naimisiin. Sen jälkeen tavoitteena joka vuosi onkin ollut kampaajalla käynti. Koska itselleni ulkonäkö ei ole prioriteetissa niin korkealla se jää usein tekemättä. Lisäksi laiskuuttani en ole jaksanut metsästää hyvää ja luotettavaa kampaajaa, jolla raidoitus ei maksaisi miljoonaa. Ehkä tämä vuosi on kuitenkin se kun skarppaan ulkonäkö asioissa! 😀

Seuraavat asiat on sellaisia, joita erikseen asetin tätä kyseistä kesää ajatellen:

 • 12. Tehdä extempore asioita
 • 13. Käydä uusissa paikoissa syömässä
 • 14. Oppia omaan alaan liittyen jotain uutta
 • 15. Viettää enemmän aikaa läheisten ja kavereiden kanssa
 • 16. Noudattaa omia kesän treenisuunnitelmia
 • 17. Poimia mansikoita
 • 18. Juosta puolimarathon
 • 19. Ottaa siskoni lapset ainakin yhden kerran yökylään
 • 20. Olla tekemättä mitään

Extempore asiat on yleensä sellaisia jotka vaatii vapaata aikaa. Tätä harvoin arjen kiireessä on joten kesä on erinomaista aikaa toteuttaa mielitekoja. Jos yhtäkkiä tekee mieli tehdä päiväreissu toiseen kaupunkiin tai käydä yö uinnilla niin kesäloma it is! Varmasti moni tietää että rakastan ruokaa, mutta näin opiskelija/yrittäjä budjetillä ei ihan joka päivä pääse herkuttelemaan kahviloihin ja ravintoloihin. Kesällä kuitenkin haluan panostaa ja käydä vähintään muutamassa uudessa paikassa syömässä. Työharjoittelun jälkeen sain valtavan motivaatiobuustin ja kesällä tavoitteena on myös perehtyä alaan liittyvään oppimateriaaliin ja joko kerrata vanhoja asioit tai oppia jotain uutta. 

Vaikka olisi enemmän aikaa, ikinä ei voi antaa liikaa aikaa läheisille ja kavereille. Tarkoituksenani on ottaa siskoni lapset kylään, nähdä mummia sekä kavereitani normaalia enemmän. Kesän treenitavoitteeksi olen asettanut itselleni puolimaratonin juoksun joko jossain kisassa tai sitten vain kyseisen matkan juokseminen itsenäisesti. Tämän lisäksi tavoitteenani on parantaa peruskuntoa, sillä PK treenit vaativat usein enemmän aikaa jota normaalisti ei juuri ole. Vaikka se kuulostaa hieman ristiriitaiselta juuri luettelemani pitkän bucket listin jälkeen, yksi suurimmista tavoitteestani tälle kesälle on olla tekemättä mitään. Haluaisin enemmän oppia ihan vain olemaan ja nauttimaan hiljaisuudesta ja tekemättömyydestä. Helposti arjen hektisyys jää päälle ja kaikki pienetkin hetket täytetään vähän niin kuin vahingossakin jollain ”hyödyllisellä”, vaikka itseasiasiassa joskus olisi erittäin hyödyllistä oppia vain olemaan. Viimevuonna lähdin isäni purjeveneelle kreikkaan viikoksi ja tämä oli loistava tapa irtaantua kaikesta ja saada rennosta lomamoodista kiinni, sillä ainut mihin veneestä pääsin karkaamaan oli ympäröivä lämmin turkoosi merivesi. Nyt siihen minulla ei ole mahdollisuutta, joten koitetaan soveltaa samaa fiilistä nyt täällä kotisuomessa.

Palataan näihin siis kesän jälkeen ja katsotaan miten bucket list on toteutunut! 🙂

Kuvat: Johanna Ketola IG: @johannaketo

-Kiira

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *