Pikkelöity punasipuli – Niin helppoa ja hyvää!

*Mainos Foodin

Aina kun syön pikkelöityjä punasipuleita, yleensä siskoni luona tai ravintolassa, mietin miksen valmista näitä itse. Pikkelöyty punasipuli niin hyvää ja niin helppo valmistaa. Vain muutamalla raaka-aineella nostat punasipulin uuteen ulottuvuuteen. Jos et ole aikaisemmin tehnyt pikkelöityjä punasipuleita itse, nappaa alta takuuvarma resepti!

Punasipuli, kurkku, kaali ja monet muut vihannekset sopivat täydellisesti pikkelöintiin
Ainekset (1 purkillinen):

2-3 Punasipulia (riippuen sipulin koosta)

1 iso laakerinlehti

1-1,5dl Foodin hunaja & inkivääri omenasiiderietikka

1dl Vettä

2tl Suolaa

2-3tl Sokeria

+ Haluamasi mausteet

Maustamiseen voi käyttää mielikuvitusta. Itse käytin toisessa satsissa tuoretta chiliä, josta poistin siemenet ennen pilkkomista. Toiseen satsiin laitoin pienen palan valkosipulia ja mielestäni siitäkin tuli herkullisen hauska vaihtoehto. Testaa siis eri maustamisia ja löydä oma suosikkisi.

Ohje:

Kuori ja pilko punasipulit renkaiksi. Pikkelöity punasipuli toimii niin perinteisestä punaisesta sipulista kuin ”vaaleanpunaisesta” makeammasta sipulista. Lisää pilkotut punasipulit ilmatiiviiseen purkkiin ja lisää loput aineet mukaan. Laita kansi kiinni ja ravista purkkia ainesosien sekoittumiseksi. Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään pari tuntia. Sipulit säilyvät jääkaapissa muutamia viikkoja ilmatiiviissä purkissa.

Pikkelöity punasipuli sopii moneen lisukkeeksi

Pikkelöity punasipuli syödään tyypillisimmin hampurilaisen välissä, mutta se on herkullista myös leivän päällä. Lisäksi pikkelöity punasipuli sopii erilaisiin salaatteihin, kvinoa bowleihin, jauheliha- tai kasvispihvien lisukkeena sekä tortilloihin & tacoihin. Valmistus on naurettavan helppoa ja tarvitset vain muutamia raaka-aineita. Mikset nostaisi sipulisi uudelle ulottuvuudelle ja nauttisi pikkelöidyistä sipuleista hieman useammin!

Myös kurkku, kaali ja monet muut kasvikset sopivat täydellisesti pikkelöintiin.

Jos kaipaat ruoka inspistä niin mikset testaisi vaikka kehittelemiäni uuniburritoja. Pikkelöity punasipuli sopii täydellisesti uuniburritojen lisukkeeksi tuomaan raikkautta ja makua! Uuniburrito reseptiin pääset täältä!

#Kiiranreseptit

-Kiira

Kuvat: Lilinissila

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *