Valmistujaisia ja juhlaohjelmaa!

(Kuvat otettu kännykkäkameralla)

Tasan viikko sitten vietin valmistujaisia rakkaan sukuni sekä läheisten ystävieni kanssa. Nyt kun en pysty eleillä ilmaisemaan sitä, kuinka mahtavaa ja täydellistä kaikki oli, toivon että pystyn tekstin myötä välittämään edes osan siitä fiiliksestä, joka valmistujaisissa oli. Joten siis tässä tulee kaikki valmistujaisista!

Mun mielestä erillinen juhlapaikka tuo aina spesiaalimpaa fiilistä kuin jos juhlia vietettäisi kotona. Sen vuoksi halusin ehdottomasti viettää valmistujaisia vuokratilassa. Vuokratila on myös siitä kiva, ettei kutsuttavia tarvitse rajoittaa samalla tavalla kuin omaan pieneen kotiin kutsuttaessa. Löysin aivan mielettömän tilan netistä, joka ei ole useiden juhlatilojen lailla kolkko, toimistomainen, synkkä tai muuten vaan sisustettu liian kirkkailla sävyillä tai mauttomilla kuoseilla.

JUHLATILA

*mainos

Unioninkatu10, jossa valmistujaisia vietin, löytyi netistä. Unioninkatu10 oli täydellinen kaikin puolin, avara muttei liian iso, persoonallinen upeine yksityiskohtineen, tilaan sai tuoda omat ruoat sekä juomat, tilassa oli valmiit astiat ja viinilasit, pieni keittiö, istumatilaa oli riittävästi mutta tila mahdollisti myös kreisibailauksen. Ja siis voitteko uskoa, tilasta löytyi vielä discopallo ja savukone, siis aivan överiä. Unioninkatu10 toimii arkisin myös kuvaus studiona, joten tilavuokran ohella saatiin isosta värikkäästä taustafondista samalla myös sopivasti kuvausseinä. Tätä seinää vasten otettiinkin paljon kuvia illan aikana. Helppoutta lisäsi myös se, ettei paikkaa tarvinnut koristella kukkakimppua tai ilmapalloja ihmeemmin, sillä tilassa on niin paljon ihania, kodikkuutta tuovia viherkasveja.

Yhteistyöstä huolimatta suosittelisin tilaa oikeasti käsi sydämellä ja ken tietää vaikka järjestäisin uudet bileet kyseisessä paikassa. Musta oli ihanaa että oman fiilistelyn lisäksi myös muut vieraat fiilistelivät niin paljon tätä uniikkia tilaa. Jos sulla on tiedossa valmistujaisia tai muita juhlan aiheita, ota yhteyttä Unioninkatu10 www-sivujen tai instagramin kautta ja järjestä omat uniikit ja ihanat juhlat kyseisessä paikassa!

SUOLAINEN TARJOILU

Halusin jälleen kerran viettää valmistujaisia stressittömästi ja päästä mahdollisimman helpolla, joten päätin tilata koko porukalle sopivaa ruokaa, joka ei erikseen vaatisi lämmitystä. Olisi ollut aika iso duuni toteuttaa itse tarjoilut 50 henkilölle, jotka sopivan niin vegaaneille, kasvissyöjille kuin gluteenittomille, joten ratkaisuksi keksin sushin. Sushi oli loistava valinta, koska se on myös yksi omista lemppareistani. Tiedostan ettei sushi ole kaikkein edullisin vaihtoehto isolle jengille, mutta mielestäni täysin sen rahan arvoinen. Tällöin vältät itse kahden päivän ruuanlaitto valmistelut ja pystyt paremmin keskittymään päivästä nauttimiseen stressailun sijaan, kun tarjoilut ovat valmiina.

*mainos

Soitin Hanko sushiin tarkempien speksien kera ja he toteuttivat tarjoilut ohjeiden puitteissa. Vinkkinä siis Hanko sushin party platterit, joita saa myös isommalle jengille. Muistakaa kuitenkin soittaa ja tilata sushit hyvissä ajoin, jotta he ehtivät valmistamaan kaiken ajoissa. Ah miten ihanan helppoa!

Sushin lisäksi tilasin toisia lemppareitani – dumblingseja. Vege, possu ja kana dumpligsien lisäksi tein vielä itse vietnamilaisia kesärullia, jotka täytin värikkäillä kasviksilla ja osan katkaravuilla. Mitään ei tarvinnut erikseen lämmitellä ja kaikki pystyi syömään näppärästi puikoilla. Ostin muutamia eri kastikkeita, joihin dippailla rullia ja dumblingseja. Hauskaa oli, että osalle dumblingsit olivat täysin uusi tuttavuus.

MAKEA TARJOILU

Helppojen juhlien kaavaa noudattaen tilasin myös makeat tarjoilut valmiina. Meidän suvussamme on tapana ostaa Ellen Svinhufvudin kakkua aina kun juhlistetaan jotain merkittävää, joten elleneitä tarjoiltiin myös minun juhlissani. Kyseiset kakut ovat myös siitä hyvä, että ne ovat myös gluteenittomia ja sen myötä soveltuu useimmille vieraista. Jos et ole koskaan maistanut Ellen Svinhufvudin kakkua, suosittelen maistamaan. Kakku on hyvin makea ja täyteläinen, sisältäen mantelia, marenkia ja kahvilla maustettua kreemiä, nam!

Kakkujen lisäksi tilasin Bebeleivoksia, jotka ovat suosikkejani. Ei tosin mitkä tahansa Bebet, vaan Kartanon leivän Bebet. Äitini on tilannut kyseisestä paikasta niin paljon Bebejä, että leipurit valmistavat meille aina extratäytteisiä Bebejä, joita ei voi mitenkään verrata mihinkään muihin vastaaviin leivoksiin. Näiden lisäksi rakas ystäväni leipoi juhliin vegaanisia suklaa cookieita, jotka menivät muuten kuin kuumille kiville!

JUOMATARJOILU

Omat lempparit jatkuivat myös juomapuolen osalta. Alkuun tervetuliaismaljana tarjoilin rosé proseccoa sekä alkoholitonta pink lemonade juomaa. Lorenan Pink lemonade on muuten söpö ja hyvänmakuinen vaihtoehto Pommac juomalle ja sitä löytyy isoimmista ruokakaupoista. Sushien ja muun suolaisen ruoan kanssa oli valkoviiniä sekä Ginger Joe inkiväärioluita tai alkoholitonta inkivääri kombuchaa. Makeiden kanssa jatkettiin prosecco linjaa ja seurustelujuomaksi oli myös punaviiniä tarjolla. Juomat olivat isossa coolerissa, joka itsessään on musta kiva ”koriste elementti” juhliin. Ison ja edullisen coolerin tilasin TÄÄLTÄ!

JUHLAPÄIVÄ

Valmistujaisaamu alkoi tarjoilujen sekä ilmapallojen noutamisella, juhlapaikan avainten haulla sekä paikan järjestelemisellä. Siitä suunnattiin takaisin kotiin laittautumaan. Juhla-asustani tuli instagramin puolella paljon kyselyitä, joten paljastettakoon että mekko on tilattu TÄÄLTÄ!

Ensimmäiset vieraat saapuivat jo klo: 14.00. Sukulaisille en ollut suunnitellut varsinaista ohjelmaa, mutta kyllähän osa vieraista innostu tanssimaan ja hyvä niin. Savukone ja discopallo toimivat siis loistavana tunnelman nostattajana myös aamupäivän osalta. Siitä inspiroituneena sain idean kuvata jokaisesta vieraasta pienen tanssiklipin vaaleanpunaista taustafondia vasten. Klipit yhdistettyä, video toimi ihanana muistona juhlavieraista.

Lisäksi tilan yläkerran isoon peiliin oli hankittu peilitussit, joilla kirjoittaa terkkuja pitkin iltaa. Tämä toimi myös hauskana kevyenä ohjelmanumerona, josta myös perheen pienimmät nauttivat. Näitä terkkuja oli ihana lukea myöhemmin, kun tulin tavaroitani noutamaan. Juuri nää pienet ja erilaiset yksityiskohdat teki tästä tilasta niin persoonallisen ja ikimuistoisen.

TUTUSTUMISPELI

Myöhemmin iltapäivästä kaverit alkoivat saapumaan paikalle. Koska mun kaveripiiri koostuu eri elämäntilanteista matkaan tarttuneista ystävistä, joista osa ei tunne toisiaan, olin suunnitellut pienen tutustumisjuomapelin.

Pelin tarkoituksena oli murtaa jää ihmisten välillä ja saada yhdistettyä nimet kasvoihin pienen faktan kera. Olin siis joko kysynyt ennakkoon tai keksinyt itse jonkin tietyn väittämän, joka koski aina jotakin vierasta. Ensin kerroin faktan X (esim. ”kuka joukostamme on sukeltanut 20m syvyyteen?”), jonka jälkeen pyysin aina kahta eri ihmistä nousemaan ylös (esim. Tiina ja Teemu). Muut vieraat arvuuttelivat, kumpaa ylös nousseista henkilöistä fakta koskee. Mikäli fakta koski ensiksi nimeltä mainittua henkilöä piti nostaa käsi ylös, jos taas toiseksi mainittua henkilö, niin kädet piti pitää alhaalla. Hörppyä piti ottaa, mikäli arvasi väärin. Näin saatiin porukkaa tutuksi toisillensa ja peli rentoutti kivasti tunnelmaa.

SALATEHTÄVÄT

Näitä seuraavia ohjelmanumeroita en toteuttanut, mutta jaan ne teille vinkkinä tuleviin juhliin. Unioninkatu10 tilassa oli pieni ”salahuone”, jota olisi hyvin voinut käyttää eri tarkoituksiin. Ensimmäisenä tuli mieleen salatehtävät, jotka toimivat myös toisilleen tuntemattomien ihmisten jäänmurtajina. Salatehtävät on ennakkoon suunniteltu, pieneen paperiin kirjoitettuja tehtäviä (esim. vertaile hauista sinulle entuudestaan tuntemattoman henkilön kanssa), jotka annetaan vaivihkaa osalle vieraista. Kun osallistuja on suorittanut tehtävän, palkintona hän saisi ohjeen käydä ottamassa shotin salahuoneessa. Hauskinta salatehtävissä on aina tehtävien paljastus, kun osa tajuaa tilanteiden olleen salatehtäviä.

DIGITAALINEN VIERASKIRJA

Pieni huone olisi toiminut myös loistavana vieraskirjahuoneena. 30-vuotis synttäreillä laitoin videokameran jalustoineen pöydälle ja annoin tehtäväksi jokaiselle vieraalle käydä kuvaamassa kameralle terkut. Näin sain ihanan muiston kaikista vieraista ja näitä illanmittaan kuvattuja videoita oli niin hulvatonta katsoa seuraavana aamuna!

PORUKKA JORAAMAAN

Jos itse pidät tanssimisesta, mutta kaverisi ei, hyvä tapa toteuttaa toiveesi on tietenkin kiristäminen, lol! Vieraiden saavuttua, alkutervehdyksen lomassa, kun kertoo missä on vessa ja mihin laittaa pullot yms. voi kertoa myös muita ”sääntöjä”. Tällaisia voisi olla esimerkiksi joraaminen hittiputken tahtiin. Joka kerta kun kuulet hittiputken, tulee sinun suunnata välittömästi tanssilattialle. Se joka on viimeisenä joraamassa, joutuu tekemään sakkotehtävän, joka käydään suorittamassa pienen salahuoneen videokameralle. Tällaisia sakkotehtäviä voisi olla esimerkiksi vitsin kertominen, parhaan tanssiliikkeen näyttäminen, twerkkaaminen, 30 s laulutaidonnäyte, irvistys tai vaikka kädenvääntöskaba. Näitäkin olisi varmasti hulvatonta katsoa myöhemmin kameralta.

Meidän porukkamme avaa tosin tanssilattian vaikka missä olisimme. Ei siis tarvinnut huolehtia siitä, pääsisikö illan aikana tanssimaan, päin vastoin, jalkojen jaksamisesta olin enemmänkin huolissani. Tanssimme koko illan discopallon ja savukoneen siivittämänä ja siitä suuntasimme jalkamaan iltaa läheiseen yökerhoon. Suosittelen varaamaan isommalle porukalle nimet listaan, jos iltaa meinaa jatkaa, sillä itselläni ainakin lopahtaa tunnelma tuntien jonottamisessa.

Oli siis kokonaisuudessaan niin ihana päivä ja ilta, että tätä kirjoittaessa hymy nousee huulille. Lämmöllä saa muistella onnistuneita juhlia ja valmistujaisia, jotka te kaikki rakkaat ystävät ja sukulaiset teitte.

Lisää juhlahumua ja ohjelmanumeroita löydät seuraavista julkaisuistani:

Näiden ohella löydät lisää juhla aiheisia julkaisuja ja ohjelma vinkkejä blogista avainsanan ”JUHLAT” alta!

Puss,

Kiira

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *